Harvemmin leivon mitään kahta kertaa - jemmoista löytyy niin paljon reseptejä, mitä haluaisi kokeilla. Sitten ei raaski tehdä mitään "vanhaa", vaan aina haluaa kokeilla uutta.

Tähän Halloween - kakkuun (jonka muuten tein varmaan 2 viikkoa Halloweenin jälkeen..) halusin kokeilla Hopeatoffeen muotoilua. Olisihan hämikset voinut tehdä marsipaanistakin, mutta toffee on kätevästi valmiiksi mustaa ja kukaan tulevista kakun syöjistä ei pidä marsipaanista.

 

 

Kakun ohje on äidiltäni saatu porkkanakakun ohje ja se on suurinta "namiherkkua" mitä tiedän! Olin suunnitellut vieväni kakun vanhempieni luokse, joten tiesin tämän olevan myös herkullinen yllätys äidilleni.

Kakkuun liittyy myös hauska muisto: äiti leipoi tätä aina pellillisen ja leikkasi leivospaloiksi. Koko perheemme rakastaa tätä leivonnaista, mutta salaisuus piili siinä, että ikinä äiti ei paljastanut ennen syömistä mistä leivonnaiset oli tehty. Vasta kun navat paukkuivat ja olimme suoranaisessa sokerihumalassa, äiti kertoi leivonnaisten sisältävän porkkanaa ja sulatejuustoa. Jos olisimme muksuina tienneet tämän etukäteen, arvatkaa olisimmeko syöneet palaakaan Nauru

Leivoin kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Jäähtyneenä halkaisin sen ja laitoin puolet kuorrutteesta sinne. Kakku tosin imaisee sen sisäänsä, joten se ei sieltä näy mutta antaa ihanaa mehevyyttä ja tietysti makua kakulle. Siksi se ei ainakaan meitä haitannut.

pohja

4 munaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

2 dl voisulaa

6 dl porkkanaraastetta

 

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Lisää jäähtynyt voisula (tai esim. 2 dl juoksevaa margariinia) ja hienolla terällä raastettu porkkanaraaste. Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

 

kuorrute

100g voita

200g maustamatonta sulatejuustoa (Olympia)

250g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Voi ja sulatejuusto sulatetaan kattilassa (ei keitetä!). Tomusokeri ja vaniljasokeri sekoitetaan keskenään ja lisätään osissa seokseen. Kannattaa laittaa siivilän läpi, niin välttyy kokkareilta (tai ei tule ainakaan niin paljoa..). Sekoita tasaiseksi ja levitä puolet tästä kakun sisään ja puolet kakun päälle. Anna hetki kovettua tai vaikka yön yli jääkaapissa.

Päälle sulatin Fazerin sinistä ja muotoilin hämikset siis Hopeatoffeesta. Suklaan pursotin pakastepussista, jonka kulmaan tuli leikattua vähän liian iso reikä. Lisäksi suklaa oli hyvin juoksevaa, joten sain olla aika hätäinen liikkeissäni. Hämiksien silmät on tehty sekoittamalla teelusikassa pieni määrä tomusokeria ja ihan inanen vettä. Äidin mies tosin luuli niiden olevan styroksia.. Jalka suussa