Ohhoh, onpas ollut päivitystaukoa..

Tein eräänä päivänä herkkuruokaani, lohta ananaskastikkeessa. En ennen osannut tehdä lohesta muuta kuin tuikata sitruunapippurilla maustetun lohenpalan uuniin, joten kaikki uusi oli tervetullutta.

Tähän reseptiin törmäsin aivan sattumalta selaillessani Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa - kirjaa. Tykkään hirveästi lämpimästä ananaksesta - jos vain on ruoka mihin se sopii, laitan sitä sinne.

Ohje on helppo ja herkullinen, kannattaa kokeilla! Tämä ohje on hieman alkuperäisestä muokattu, mutta vain mausteiden osalta.

400-500g kirjolohta (itse ostan yleensä 600-650 grammaakin, koska meillä sitä menee..)

suolaa

sitruunapippuria / pippurisekoitusta

1 pieni purjo

4-5 ananasrengasta

juustoraastetta oman maun mukaan

1 dl ananasmehua

2 dl kermaa (esim. Valio 5% Ruoka)

Kuutioi lohi ja laita palat öljyttyyn vuokaan tasaisesti. Ripottele mausteet päälle.

Puhdista purjo ja suikaloi se (renkaiksi tai renkaan puolikkaiksi). Paloittele ananakset ja ota mehu talteen. Ripottele purjot, ananakset ja juusto vuokaan.

Yhdistä kerma ja ananasmehu, kaada se vuokaan. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Kuvan taso on taas vähän sitä sun tätä.. enimmäkseen sitä: