Tein ukolle töihin ihan perustoscaa, teki tietysti itsekin mieli - ken kieltäis. Ohje suoraan Mimmiltä:

pohja

3 munaa

4 dl sokeria

150 g sulatettua voita tai margariinia

6 dl vehnäjauhoja

2½ tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 dl maitoa

toscapäällys

150 g voita tai margariinia

150 g mantelilastuja -> murskaa lastuja vähän käsin

½ dl vehnäjauhoja

½ dl maitoa

1½ dl sokeria

valmistus

Vatkaa pohjataikinassa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä siihen maito, sulatettu, jäähdytetty rasva ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset siiviän läpi tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pohjaa 175 - 200 asteessa 15-20 min.

Valmista pohjan paistuessa toscakuorrutus. Mimmi neuvoo, että kannattaa sulattaa ensin rasva kattilassa ja lisätä sitten siihen kaikki muut ainekset ja kuumentaa tasaiseksi. Tein itse näin ja vaikutti hyvältä tavalta. Näppärää.

Levitä kuuma kuorrutus pohjan päälle ripeästi, ihan reunoille asti. Jatka piirakan paistamista hieman kuumemmassa uunissa 200-225 astessa kunnes tosca saa kauniin ruskean värin.

Nam!