Tein tämän kakun muuten vain nautittavaksi sekä saadakseni kokeilla uusia asioita; täytteitä, kinuskia ja koripunospursotuksia. Tosiaan kun vähän yksinkertaisempi leipoja olen ollut, en ennen Ullan blogiin tutustumistani ollut ikinä nähnytkään koripunospursotusta. Sitä on tehnyt jo kauan mieli kokeilla ja nyt tähän kakkuun pääsin tekemään sitä. En ollut myöskään ikinä keittänyt kinuskia kakun päälle.

Pohja on vaivattomasti vain 7 munan kakkupohja Hymy Leivoin sen valmiiksi ja edellisenä päivänä. Enteilin jo tässä vaiheessa muhkeaa lopputulosta.. Täytteiksi tein mansikkaa ja kinuski-suklaata seuraavasti:

1 prk maitorahkaa

2 prk Flora Vispiä

sokeria ja vaniljasokeria tai -uutetta

Vatkaa Vispi, mausta loppuvaiheessa sokerilla / sokereilla. Lisää maitorahka ja tarkista maku. Käytin maitorahkaa tuomassa jämäkkyyttä ja pidän sen hieman kirpeästä (?) mausta.

Jaoin tämän "täytepohjan" puoliksi. Toiseen puolikkaaseen sekoitin 2dl valmista kinuskikastiketta ja rouhin reippaiksi paloiksi Fazerin sinistä. Määrää en tarkasti osaa sanoa, käytin siihen joululta jääneitä konvehteja. Mutta suutuntumalla mentiin. Toista puolikasta varten olin sulattanut pussillisen (250g) pakastemansikoita ja valuttanut ne. Muussasin ne haarukalla ja sekoitin. Kannattaa vielä tarkistaa molempien pohjien maut.

Halkaisin kakun kolmeen osaan. Kostutukseen käytin FunLight Mansikka - mehua. Ensimmäiseen väliin laitoin kinuski-suklaan, toiseen mansikan.

Sitten tein kinuskin keittelemällä 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria. Siihen meni aikaa aika jämpti 20 minuuttia, kuten Kinuskikissa ohjeessaan "ennusti". Sieltä tuli siis katsottua ohjeita.

Päälle tulevan kermavaahdon (eli siis Flora Vispin) värjäsin vaaleanpunaiseksi nestemäisellä elintarvikevärillä. Levitin ensin lastalla (en omista ainakaan vielä raappaa) ohuehkon kerroksen kakun sivuille. Sen jälkeen aloin tehdä koripunospursotusta Ullan Unelmakakut - kirjan ohje avoinna vieressä Hymy Se ei oikeastaan ollutkaan niin hidasta kuin luulin! Päälliosan kuorrutuksen tein ruusutyllalla (tällä varmaan jokin hienonpikin nimi). Olisin ehkä muuten tehnyt ns. peruspursotustyllalla, mutta omani on vaan niin harmittavan pieni.. Täytyy tuota tyllakokoelmaa päivitellä myöhemmin.

Lopuksi vielä vaaleanpunaisen marsipaaninin jämistä tein Ullan unelmasta ostetuilla kukkamuoteilla kukkia ja koristelin ne hopeakuulilla. Tässä pari jonkin sortin kuvaa valmiista kakusta:

Oli se kyllä iso, kuvat eivät anna vähäänkään oikeutta kakulle mutta sain sen aika helposti syötettyä omille ja poikaystävän perheille Hymy