Uusimmassa Olivia-lehdessä oli kivannäköisiä sulkaamuffineita, joita sitten päätin yllättäen iltani ratoksi leipoa. Ohje on hieman erilainen kuin normaalisti ja niin oli lopputuloskin... Nauru Olen varma, että ohjeessa on jokin virhe. Sivulla olevissa pro-vinkeissä neuvotaan seuraavaa:

"Mitä kovempi taikina, sitä kovempi muffini. Taikinan tulee olla kuin paksua pannukakkutaikinaa, jonka voi kannulla kaataa muffinivuokiin siististi. Kypsä muffini on kädellä painettaessa kimmoisa ja palautuu heti muotoonsa."

Epäilykseni heräsivät jo heti taikinaa sekoittaessa, koska siitä tuli "kovaa". Sitä ei paljon kaadettu vuokiin, vaan sain muovattua ruokalusikalla kulhoa vasten palluran, jonka laitoin vuokaan. Paistoin ensimmäisen satsin näin. En voinut olla lisäämättä lopputaikinaan 1dl maitoa, jonka jälkeen taikinan saikin kaadettua vuokiin.

Toinen moka sattui kuorrutteen kanssa. En tiedä minkä tein väärin, mutta kuorrutus juoksettui enkä saanut sitä sitten enää tomusokerinkaan kanssa pelastettua. Tein sitten pikakuorrutteen kaakaojauheesta, tomusokerista ja vedestä.

Tässä kuitenkin Olivian ohje, suosittelen maidon lisäämistä..!

150g tummaa suklaata rouhittuna

100g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 munaa

1 dl ranskankermaa

2 dl sokeria

3½ dl jauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki, lisää voi ja ranskankerma. Lisää suklaarouhe. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Paista vuoissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

100g suklaata

50g voita

tomusokeria

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää tomusokeria, kunnes saat levittyvän kuorrutteen. Levitä lämpimien muffinien pinnalle. Koristele nonparelleilla tai vaikka Marianne-rouheella.

Mutta meikäläisellähän se meni aivan toisin...

Tässä jotain surkeaa kuvaa tekeleistä.. Tunnenpa itseni taas 7.luokkalaiseksi ekalla kotsantunnilla! Itku

Tässä kuvia toisen erän muffineita, joihin siis sekoitin maitoa. Näistä tuli juuri sellaisia kuin pitikin; pehmeitä, kimmoisia ja kuohkeita! Muffinit ilman kuorrutetta olivat aika "suolaisia", siis saisivat olla huomattavasti makeampia. Ilman kuorrutetta en niitä maistanutkaan, raivostuttivat minua jo siinä vaiheessa.. Nauru