Tämän ohjeen näin Rachel Allen: Bake! - ohjelmassa (TVViisi, torstaisin klo 20:00 nimellä Rachel Allen leipoo, http://uktv.co.uk/food/homepage/sid/6775). Tai no oikeastaan näin vain puolet kakun teosta, mutta heti tuli olo että tätä on tehtävä. Lisäksi mies on jo pitkään toivonut suklaisia leivonnaisia (superperso suklaalle), joten tästä sitten..

Tänään (lauantai) näin muuten uusintana tämän ohjelman ja minun taikinani näytti erilaiselta kuin ohjelman taikina. Ohjelman kakut olivat unelmankevyitä ja kuohkeita, omani oli hyvinkin tiivis mutta hyvää silti.. Samasta reseptistä sekä tiiviitä että kuohkeita Hymy Ensi kerralla teen taikinan juuri niin kuin ohjelmassa jospa siitä sitten tulisi kuohkea..!

125g tummaa suklaata

3 rkl maitoa

150g pehmeää voita

150g sokeria

3 munaa

200g jauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

 

Sulata suklaa maidon kanssa vesihauteessa. Jäähdytä hieman. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää suklaa. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne massaan. Sekoita hellästi, älä vatkaa.

Kaada voideltuun vuokaan. Tähän sopii aika pieni vuoka, ohjeessa oli 20 senttinen (irtopohja)vuoka. Itselläni oli noin 22cm kanttiinsa oleva lasivuoka (5 cm syvä) ja se oli juuri sopivan kokoinen. Paista 180 asteessa 30-40 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.

Jäähdytä pohja ja halkaise se.

 

75g pehmeää voita

1 rkl kermaa

1 tl vanilja-aromia

175g siivilöityä tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

 

Vatkaa voi, kerma ja vanilja-aromi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa kuohkeaksi. Täyte ei ole hirveän notkeaa, mutta täten se onkin parhain levittää kakun väliin.

Kakun voi vielä koristella kuten haluaa, itse ripautin tomusokeria päälle.

Tähän kakkuun suosittelen ehdottomasti käyttämään kunnon voita kunnon maun takia, ei mitään margariineja Silmänisku Kovat reunat kannattaa leikata pois.

Oli ihan mielettömän hyvää, varsinkin täytettä lusikoisin vaikka pelkästään...