Tämä resepti on suoraan Mimmin keittiöstä. Ajattelin tehdä piirakan ikään kuin aikani kuluksi ja resepti vaikutti nopealta. Omenapiirakoita on tullut tehtyä, mutta päärynää en ollut ikinä tehnyt. Ohje on suoraan kopioitu Mimmin sivuilta (ehkä joskus opettelen koodaamaan linkkejä..).
pohja
150 g sulaa margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
1 oikein iso tuore päärynä
Sekoita sulatettu rasva ja sokeri. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä piirakkavuokaan. Kuori ja kuutioi päärynä aika pieniksi paloiksi. Levitä pohjalle.
pintaseos
75 g sulatettua rasvaa
1½ dl kaurahiutaleita
n. ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
Sekoita keskenään ja levitä tasaisesti päärynöiden päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Saatan jo nyt tätä kirjoittaessani maistaa piirakan suussani, aivan mahdottoman taivaallisen hyvää! Lisäkkeeksi sopii tietysti vanha kunnon vaniljakastike tai -jäätelö, mutta menipä se meikäläisellä alas helposti ilman mitään lisäkkeitäkin. Erittäin mainio resepti ja todellakin nopea ja helppo tehdä.
Itseasiassa syön heti sanani - viikonloppuna tätä tulee luultavasti tehtyä vieraille, kyllä tekee jo niin paljon mieli...
Kommentit