"Pientä" blogitaukoa on nyt ollut, olen ollut töissä niin kiireinen etten yksinkertaisesti ole ehtinyt ottaa kuvia kamerasta, muokata niitä ja tehdä postauksia. Nyt kuitenkin taas sain raavittua vapaapäivänä itsestäni jotain irti. Toivottavasti ette ole luovuttaneet kanssani Nauru

Viime postauksessa kovasti suunnittelemani synttärileivokset karahtivat aikapuutteen takia ihan kiville. Tein edellisenä iltana sitten hyydykekakun tiistaita silmällä pitäen. Tämä on Ullan Unelmakakut kirjasta. Olen tehnyt tätä ennenkin ja tämä on nopea sekä todella herkullinen..! Omat muutokset laitoin sulkuihin.

pohja:

200g tummia keksejä (itse käytin tällä kertaa Digestivejä)

100g sulatettua voita

 

täyte:

4 dl kermaa (2 pkt Flora Vispiä, osa pursotuksiin)

1 dl sokeria (Hermesetas-makeutusjauhetta - ei tällä nyt vyötäröltä paljoa voiteta, mutta meillä oli tätä kaapissa näppien ulottuvilla)

200g vaniljarahkaa

100g valkosuklaata (Pandan 130g levy, ei sit jäänyt kaappiin pyörimään)

100g Daim-suklaata

6 liivatelehteä

 

koristelu:

kermapursotukset

Daim-rouhe

sokerihelmet (tai hopeakuulat)

(suklaapursotuskuviot)

 

Murustele keksit mahd. hienoksi. Sekoita voihin ja painele leivinpaperille suojatun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Lisää vaniljarahka. Sulata valkosuklaa mikrossa. Pilko Daim rouheeksi ja lisää suklaat täytteeseen. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne ½dl:ssä kuumaa vettä. Tässä vedenkeitin on hyvä apuväline. Kun liivateseos on hieman jäähtynyt, sekoita se huolellisesti muuhun täytteeseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä yön yli.

Koristelin kakun kermapursotuksilla ja suklaakuvioilla. Tässä vaiheessa nappasin kuvan, laitoin Daim-rouhetta ja hopeakuulia vasta juuri ennen tarjoilua.

Tämä on kanssa vähän sellaista herkkua, ettei tämän syömistä pysty kontrolloimaan.. Kieli ulkona

Spritsailin kermapursotusten päälle taloussuklaasta sulatettuja kuvioita, kuvassa muutama taustalla näkyykin. Lisäksi tein tällaisen sydän-kuvion, mutta se päätyikin loppujen lopuksi tekijän suuhun..