Meikäläisellä on synttärit tänään (maanantai), mutta tiesin jo etukäteen että sunnuntaina tulisi ainakin äiti synttärikahville. Mitään täytekakkua en jaksanut alkaa tekemään (enkä oikeastaan olisi kyllä ehtinytkään..), joten tein sitten jotain hieman vastaavaa mutta helpompaa eli käärärin Hymy Ohjeen bongasin Mimmiltä (kuinkas muuten.. se blogi on kuin keittokirjani, sieltä löytyy!). Itse en oikeastaan juurikaan edes tykkää suklaa+minttu - yhdistelmästä, mutta tämä vaikutti silti kiinnostavalta. Täytteen ohje suoraan Mimmiltä (joka oli muuten bongannut sen jostain muualta), mutta itse käärispohjan tein Unelmakakut - kirjan Appelsiini-suklaarullan ohjeella..:

pohja

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Valmista peruskääretorttupohja, 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

 

täyte

säilykepäärynöitä

2 dl kuohu- tai vispikermaa

(1 dl ranskankermaa)

1 dl rahkaa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

½ levyä minttukrokanttisuklaata (alkuperäisessä ohjeessa 4 Pätkis patukkaa NÄIN MINÄKIN TEIN!)

vihreää karamelliväriä

 

Paloittele päärynät. Vatkaa kerma (itse käytin 2,5dl Flora Vispiä), yhdistä muut aineet. Itse jätin muuten ranskankerman pois, täytettä tuli juur passeli määrä ja näillä pärjäsi ihan hyvin.

 

Hoin muuten itselleni koko tuon täytteen teon ajan, että "muista värjätä se, muista värjätä se" ja voittekin arvata kuinka kävi Nauru Levitettyäni täytteen torttulevylle muistin et voi perrr-- unohdin sen värin! Hetken jopa mietin täytteen takaisin kulhoon kaapimista, mutta onneksi totesin että se olisi tuhoisa teko. Täyte siis jäi sitten valkoiseksi.

 

Halusin tehdä tortusta hieman juhlavamman, joten tein siihen tosi nopean kermavaahdon päälle. En edes ehtinyt alkaa tekemään mitään pursotuksia. Nyt tämän kerman muistin värjätä sillä elintarvikevärillä! Hymy Lisäksi kun nopeasti tein, en tietenkään viitsinyt laittaa sitä väriä lusikan kautta kermaan vaan sananmukaisesti hulautin sitä suoraan pullosta. Hetken taas kirosin, ajattelin että jos tulee ihan sairaan vihreä niin ei sekää kiva ole. Vaahdotin ja siitä tulikin tosi kivan vaaleanvihreä! Hymy Levittelin sen lastalla nopsaan tortun päälle (minkä laitoin kahteen osaan, että mahtui alustalleen) ja ripottelin talteen ottamiani vihreitä M&M-karkkeja päälle. Vihreitä tietysti että sopivat väriteemaan, mutta myös hyviä siksi koska nimeni alkaa M:llä Silmänisku

 

Tässä kuvaa tortusta:

 

Ihan kiva tuli! Ja hyvää. Vaikken tosiaan oikein minttusuklaan ystävä olekaan, niin kummasti tätä pari kunnon siivua meni tässä kirjoittamisenkin lomassa.. Äiti toi myös lahjoja:

 

 

Ja hyvin oli lahjat valinnut! Hassun söpö vaaleanpunainen kakkualusta, jolle mahtuu aika isokin täytekakku ja tietysti se myös pyörii. Lisäksi vielä kivempi yllärilahja oli 24 (!) tyllan setti!

 

 

 

Ajattelinkin heti tänään tehdä jonkun leivospohjan (mokkapalat?), leikata paloiksi ja koristella ne erilaisilla ja erivärisillä kermapursotuksilla sekä jollain kivoilla koristeilla (tästähän sain tosi hyvän syyn ostaa niitä kipeen hintaisia Dr Oetkerin koristeita, mitä olen himoinnut kaupassa...).

 

Palailemisiin.. Kieli ulkona