Olen jo pitkään katsellut mm. Mimmin blogissa Paholaisen piirakan ohjetta ja miettinyt sen tekemistä "tässä joku päivä". Nyt mies vihjaisi, että työpaikan kahvipöydässä on kuivat antimet joten päätin leipoa sinne vietäväksi nyt tätä piirakkaa.
No ihan ongelmittahan ei selvitty. Aloin tietenkin väsäämään piirakkaa juuri edellisenä iltana ja kuorrutusta tehdessäni huomasin, että olin unohtanut ostaa lisää tomusokeria. Kaapista löytyi mansikka- ja kaakaotomusokeria, joista heitin joukkoon loput mansikat. Kuorrutteesta tuli sitten vaaleanpunaista. Ei siinä mitään, sopiihan vaaleanpunainen ruskeaan, mutta esanssinen mansikan maku tuli ikävästi lisämauksi piirakkaan enkä oikein tiedä miten tuo vaaleanpunainen puree autokorjaamon äijiin
No siitä tuli mitä tuli. Täytyy rehellisyyden nimessä sanoa, että tätä tuskin tehdään meillä enää toiste. Maku oli ihan jees (jos tykkää Marianneista / minttusuklaasta, mistä itse en juurikaan pidä), mutta piirakkapohja oli kumman tahmea. Sitä oli aika vaikea saada kauniisti irti leivinpaperista. Mutta onpahan nyt sitten kokeiltu
Tässä vielä ohje suoraan Mimmiltä:
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
-> sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin
50 g sulatettua rasvaa
2½ dl vettä ( minä laitoin kuumaa)
-> lisää kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min.
3 kananmunaa
-> lisää seokseen ja jatka vatkaamista vielä 2 min.
Ripottele leivinpaperin päälle pellille Marianne-rouhetta ja kaada löysä taikina sen päälle. Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min.
Kyllähän siitä ihan söpön näköinen tuli..!
Kommentit